Liiketoiminta

Componentan liiketoimintaa on valukomponenttien ja niistä koostuvien ratkaisujen suunnittelu ja valmistus asennusvalmiiksi ajoneuvon, koneen tai laitteen osaksi.

Suunnittelemme, valamme ja koneistamme rauta- ja alumiinikomponentteja.  Tuotantoyksiköidemme laaja tarjonta kattaa kokoluokat muutamasta kilosta muutamaan tonniin, sarjasuuruudet yksittäiskappaleita satojen tuhansien sarjoihin sekä lukuisat materiaalivaihtoehdot.

Asiakkaamme ovat tunnettuja ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden valmistajia ja eri teollisuudenalojen johtavia yrityksiä.  Teemme läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa alkaen komponenttien suunnittelusta, jossa hyödynnämme vahvaa valu-, koneistus- ja materiaaliosaamistamme. Näin tuottamamme komponentit vastaavat asiakkaiden ja heidän toimialansa vaatimuksiin ja haasteisiin.  

Vuonna 2015 Componentan liiketoiminta oli jaettu kolmeen divisioonaan, jotka olivat Valimodivisioona, Konepajadivisioona ja Alumiinidivisioona. Ne muodostivat samalla konsernin raportointisegmentit. Lisäksi konserniin kuului Muu liiketoiminta -divisioona. Valimodivisioonaan kuuluivat rautavalimot ja rautavalujen tuotanto ja Konepajadivisioonan yksiköt vastasivat niiden koneistuksesta ja pintakäsittelystä.  Alumiinidivisioonassa oli alumiinikomponenttien ja -vanteiden tuotanto sekä niiden myynti ja suunnittelu. Rautavalujen osalta myynti, suunnittelu ja tuotekehitys sekä laatu- ja logistiikkapalvelut toimivat erillisinä konserninlaajuisina toimintoina.

Componentan tuotantoyksiköt sijaitsivat neljässä maassa ja asiakaspalvelukeskuksia oli kymmenessä maassa. Konsernissa työskenteli vuoden 2015 lopussa noin 4 270 henkilöä.

Liiketoiminta lyhyesti vuonna 2015
  2015 2014
Tilauskanta 77 Me 89 Me
Liikevaihto 495 Me 495 Me
Liikevoitto*) 6 Me  18 Me
Kapasiteetin käyttöaste 58 % 58 %
Investoinnit 31 Me 23 Me

*) Ilman kertaluonteisia eriä ja taseen operatiivisia valuuttakurssieroja.

 

Componentan toimipaikat